Aktivnosti

Pod aktivnim odmorom podrazumevamo aktivnosti koje su u skladu sa Vašim afinitetima i fizičkim predispozicijama.

To su prvenstveno aktivnosti: jahanje, pešačenje u prirodi, vožnja biciklom, upoznavanje sa jestivim samoniklim biljkama, gljivama kao i spremanje jela od istih. Posmatranje i fotografisanje divljači. U sklopu aranžmana nudimo posetu banji Gornja trepča. U sklopu domaćinstva nudimo usluge saune kao i usluge masaže i manuelne terapije od iskusnog fizioterapeuta i predavača masaže. Škola jahanja za početnike, kao i za decu i starije, za decu sa posebnim potrebama i autizmom. Jahanje u okviru kompleksa domaćinstva "Glogovac" kao i jahačke ture od jednog pa do devet dana. Po šumskim stazama, planinama Rudnik, Ravna gora, Rajac, Vujan, Ješevac i Divčibare.

Za višednevne jahačke ture obezbeđeno je prenoćište u seoskim domaćinstvima, odmaralištima i planinarskim domovima. Postoji i mogućnost spavanja u prirodi u kampovima. Na putu je obezbeđena ishrana po domaćinstvima i na licu mesta u prirodi.

Za one koji vole biciklizam omogućili smo veoma atraktivne biciklističke staze po planini Rudnik. Staze su prilagođene za osobe sa različitom fizičkom spremom.

Za ljubitelje rekreativnog kao i orijentacionog pešačenja imamo u ponudi jednodnevne kao i višednevne izlete na kojima bi uzeli aktivno učešće u sakupljanju i spremanju biljaka i gljiva. Naravno, ovde podrazumevamo obuku u poznavanju i spremanju hrane iz prirode pod budnim okom instruktora za snalaženje i preživljavanje u prirodi. Tako da nudimo i kurseve upoznavanje divljih jestivih i ljekovitih biljaka sa našim velikim poznavaocem biljaka i svega sto se nalazi u prirodi, Ljubišom Simovićem.

Postoji još čitav niz aktivnosti u prirodi , a to sve ovisi od Vaših želja i mogućnosti.

Ostale aktivnosti

U srcu Šumadije u netaknutoj prirodi daleko od gradske buke i svakodnevnog stresa nudimo Vam aktivni odmor na selu. Po šumskim stazama, pečackim putićima, zapuštenim starinskim cestama na ledjima konja možete videti najlepši deo centralne Srbije, Šumadiju. Za one kojima jahanje ne ide od ruke, a vole bicikl onda ste kod nas na pravom mestu. Danima smo trazili najbolje šumske puteve, daleko od grada i prometnih cesta, da Vas oduševimo prirodnom lepotom Šumadije.

Za one koji vole da pešace i da upoznaju floru i faunu naš vodič i veliki poznavaoc samoniklog jestivog bilja će Vas impresionirati dugogodišnjim iskustvom u branju i pripremanju jela od istog bilja.

Za one koji vole fotografisanje, pripremili smo obilaske predivnih pejzaža, osmatranje i fotografisanje divljači u svom prirodnom okruženju. Planina Rudnik i njegova okolina poseduje veliki broj manastira, crkava, iskopina iz rimskog carstva, muzeja koje mozete posetiti u sklopu nase ponude.

Posle svih dnevnih aktivnosti čeka Vas ekskluzivna sauna na drva, masaža i terapija od licenciranog manuelnog terapeuta i fizioterapeuta.

Mi se trudimo da ugodimo našim gostima i da u skladu sa prirodom naučimo najbolje od nje.